Small Logging Locomotive.

Dit project is gestart met de aanschaf van een Regner locomotiefje, de "Emma". Omdat ik het model cq ontwerp niet mooi en de 
bediening erg matig vond - was alleen met een servo te bedienen - ,
heb ik besloten om er een leuk klein Amerikaans rangeer cq 
logginglokje van te maken. Het ontwerp der lok zal gaande weg ontstaan. Hieronder een fotoverslag van dit nu o zo geinige lokje. 
De lok is geheel gedemonteerd en zal opnieuw worden opgebouwd met menig nieuwe onderdelen.Er is nu een chuffpipe geplaatst als geluidsversterkertje, maar ook als groot voordeel dat de lok droog blijft.Omkeermechanisme systeem gemaakt aan de onderkant zoals u op de onderste afbeelding kunt zien, voorheen ging dit met een servo.De bediening geschiedt nu met de hand. Ik heb trouwens ook nieuwe veel betere teflon zuigers geplaatst.Meer nieuwe onderdelen - Olielamp met steun, plaat op rookkastdeur, schoorsteen, rookkastasklep, stoomdom, bel, overdrukventiel, buffers met steunen, link & pin koppelingen....................... handel voor/achteruit, andere gaskraan en aansluiting tank, stoomkraan met afblazer, watervulventiel, kleinere manometer.


 
Maar ook de (ombouw) gastank en nosselhouder zijn aangepast. Uiteraard wordt de cab nog afgebouwd en zullen er nog meer details aan worden toegevoegd.Hieronder ziet u de eerste video van het lokje onder stoom.

Bovenstaande Quarry Hunslet vindt ik wel een leuk lokje, vandaar dat de mijne ook een open cab krijgt. Het wordt dus een Amerikaanse uitvoering met een knipoog naar wat Engelse details.

Hieronder foto's voorlopige eindresultaat van de op lok. In de loop der tijd zullen er vast en zeker nog wat details aan toegevoegd worden.

Op de onderste foto's kunt u meer nieuwe details zien die ik heb aangebracht.Er is nu een vonkenvanger geplaatst en de zand-dom is nu compleet. Kleinere handel gemaakt voor de gaskraanbediening.

Ik heb inmiddels een klein baantje gemaakt om lekker te kunnen stomen, foto's en filmpjes te maken.  Hij zal tzt nog uitgebreid worden door de gehele tuin. Heb nu toch maar een overdekte cabine gemaakt, en meer, daar ik nu mooie voorbeelden heb gevonden van een paar oude Nostalgische logging lokjes.

Regner Emma

         De stoker en machinist heb ik zelf geschilderd.....

Regner Emma         

Hieronder kunt u de video zien die ik heb gemaakt van bovenstaande foto's en de lok op het nieuwe baantje. 

Op de onderste foto's is te zien dat er op het dakje nog een leuk detail is toegevoegd.De lamp aan de achterzijde is nu hoger gemonteerd.Hieronder kunt u een video bekijken met een tankcar achter de lok.Hieronder kunt u een video bekijken met een loggingcar.Er is nu een langere handel op de hoofdstoomkraan gemonteerd voor een nauwkeurigere stoombeheersing zoals u op onderste foto kunt zien.De baan is uitgebreid qua lengte cq rijgenot.Bekijk hieronder de video van de loggingtrein op de verlengde baan.Hout gehaald bij de zagerij.....

Hieronder is een stukje te zien van de rit vanaf de zagerij.
         
Bij de meeste locomotieven waren alleen de ketels bedekt met isolatie, gemaakt van asbest of magnesia, dan bedekt met plaatwerk en vervolgens geschilderd. 
Verf op de ongeïsoleerde smokebox en firebox werd blootgesteld aan veel hogere temperaturen, wat resulteert in een ander uiterlijk.  Southern Pacific 
gebruikte
daarvoor aluminium verf wat beter bestand was tegen de hitte, terwijl andere railway maatschappijen o.a. een mengsel van olie en grafiet gebruikte. De openingen onder de voorste ramen zijn gedicht zoals bij de latere loks. 
Het dakje is nu gekleurd zoals dit ook o.a. werd gedaan bij de West Side Lumber Company. 
( Alleen is mijn Nr. 3 " in het echt " de Heisler locomotive van de W. S. L. Co. ) 


         

Heb trouwens de schuifkast-pennen vervangen door nieuwe met Teflon ringen waardoor o.a. de rijeigenschap duidelijk is verbeterd.

Ook was er des avonds verlichting nodig om o.a. de manometer goed af te kunnen lezen.....

Een watertoren cq tank mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijn. Er is ook een opstelspoor toegevoegd  
zoals u op de onderste foto's kunt zien. Het spoor in het midden is reeds afgebroken, werd n.m. niet meer gebruikt....
live steam logging, west side lumber company, emma regner

Leuk video'tje gemaakt van bovenstaande actie.

Er is nu een man minder in de cab. Alles is daardoor beter te bedienen en ook het peilglas is beter af te lezen. De lok is geheel gereed, einde project dus.Op de onderste foto kunt u zien dat ik een messing draadje in het peilglas heb geplaatst. Dit is gedaan om luchtbellen tegen te gaan, beter afleesbaar dus.Verkocht. Dit model wordt ook beschreven in De Modelbouwer Nr.9 2016 en stoomt nu ergens in Nederland.